DEV

Събота, 19 декември 2015 11:18

Първо по Дарик #147: Представяне на Philips Серия 7000

Написана от

Здравейте с брой 147 на технологичната рубрика на nixanbal в Дарик радио! Тази седмица, след дълга нощ, в сряда сутринта отново бяхме на линия и представихме за първи път електрическа самобръсначка - тази на Philips от Серия 7000. Освен това с Мишо си поговорихме за новините от технологичния и телеком фронта.

Събота, 19 декември 2015 09:05

Huawei P9 се задава през март 2016 г., твърди слух

Написана от

След като наскоро се появи новият Mate 8, следващият важен модел за китайците се задава през март на 2016 г., твърди нова информация от Китай, цитирана от GSMArena. Говори се, че устройството ще предлага същия като големина дисплей с предшественика си, но и някои нови екстри и актуализиран хардуер. 

Въпреки че съвсем наскоро се появиха първите смартфони с Android 6.0 Marshmallow, погледите ни вече са отправени към следващото издание на операционната система. Все още е рано за него, но всички знаем, че името ще започва с N и ще е свързано с нещо сладко. Този път обаче Google може да не оставя феновете да гадаят, а да им позволи те да изберат как да се казва версията. 

Преди няколко месеца Microsoft обеща, че ще пусне ъпдейт до Windows 10 и за смартфони до края на годината, но днес изглежда планът няма да бъде изпълнен. Официално бяха разпространени лошите новини за собствениците на модели с Windows Phone 8.1, които ще трябва да почакат за обновление до 2016-а. 

8 ноември е. Куфарът е стегнат, раницата - пълна с техника, а в паспорта си вече имам валидна виза и по всичко изглежда, че съм готов за голямото приключение Китай, което започва тази вечер. Това е първото ми пътуване до Азия, а крайната цел са щабквартирите и някои от основните заводи на Huawei.

Пътуването беше изморително и протяжно, но компанията приятна и няколко филма и пластмасови чаши уиски по-късно кацнахме в бляскавия Хонг Конг. Още на летището се сблъскахме с тропическия влажен и горещ климат, но бързо се разпределихме по климатизираните превозни средства – нечувани у нас китайски автомобили – които ни откараха до хотела в Шенжен.

Все още имахме сили за глупави шеги и първа среща с китайската кухня, макар и по хотелски интернационализирана, а дори и за бърза пешеходна обиколка на квартала.

По-голяма част от видеата в обзорния клип са заснети с Huawei Mate S, който взех тъкмо с тази цел 

Допълнителна информация

  • OFFlimits Intro През ноември преживях едно от най-вълнуващите си пътувания - това до щабквартирите на Huawei в Китай. Не стигнахме до Пекин и не видяхме панди, но за всичко около приключението ни ще ви разкажа във видеото отдолу...
Четвъртък, 17 декември 2015 15:39

Нов вид батерии от Sony ще удължи живота на смартфона с 40%

Написана от

Един от основните проблеми пред съвременните технологии е животът на батерията, която през годините не получава адекватно развитие на останалите иновации на пазара. Разработка на Sony обаче може да донесе положителна промяна и смартфоните да издържат с 40% повече на едно зареждане, пише японският Nikkei, цитиран от Slashgear.

Още през февруари Bloomberg писа, че проектът за самоуправляващите се автомобили на Google може да еволюира в алтернатива на Uber, а днес сайтът е категоричен. Очаква се още догодина Google да отдели автономните си возила в самостоятелна компания, част от Alphabet.

Четвъртък, 17 декември 2015 11:07

Android 6.1 се очаква през юни 2016 г.

Написана от

Вече чухме за функцията разделен екран, която се очаква да бъде въведена от Google в следващото издание на Android, независимо че още днес някои от производителите я имат в устройствата си. Покрай split screen обаче се заговори повече за новата версия на Android и сега се появиха слухове, че тя се очаква през юни. 

HTC One X9 е новият представител на топсерията смартфони на тайванците, който очакваме да се появи в началото на 2016 г. Снимки и информация за устройството вече видяхме, а днес имаме цяла галерия качествени изображения и първи официален тийзър от производителя. 

HTC може да понесе сериозен удар на един от най-големите пазари в Европа. Продажбите на смартфоните им в Германия са заплашени от запор, тъй като е било установено, че тайванците са използвали неправомерно чужд патент. 

Страница 1 от 678

NEW OPEL ASTRA

nextrend9-hexagon

с подкрепата на
 
(418) 864-9570

Най-четени